Foto: LETA

Sākot ar augustu, Latvijas Radio (LR) veidotos raidījumus klausītājiem piedāvās arī "podcast" formātā, informēja LR preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga.

Turpmāk LR raidījumus augstā kvalitātē varēs abonēt, klausīties un lejupielādēt "podcast" atskaņošanai veidotās programmās, meklējot pēc atslēgas vārdiem "Latvijas Radio" vai raidījuma nosaukuma. Patlaban "podcast" jeb podraidēs ir iekļauti četri LR1 raidījumi: informatīvi izglītojošā programma "Zināmais nezināmajā", Eduarda Liniņa veidotais raidījums par vēsturi "Šīs dienas acīm", pārraide par latviešiem ārpus Latvijas "21.gs. latvietis" un kultūras personību portretraidījums "Viena Rīga - daudz talantu". Šo raidījumu jaunākās epizodes būs pieejamas jau dažu stundu laikā pēc to izskanēšanas radio ēterā.

LR plāno raidījumu klāstu pakāpeniski papildināt, iekļaujot citus LR1, kā arī LR2, LR3 un LR4 raidījumus. LR uzklausīšot arī klausītāju vēlmes un "podcast" lietotāju ieteikumus, kurus raidījumus iekļaut podraidēs kā nākamos. Savas domas un komentārus var izteikt, rakstot LR oficiālajam kontam tviterī vai Multimediju daļas vadītājai Lindai Rullei.

Līdz šim LR saturs bijis pieejams radio uztvērējos, klausāms LR mobilajās aplikācijās, tiešraidē un sadaļā "Arhīvs" interneta vietnē "latvijasradio.lv". LR jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos "twitter.com/LatvijasRadio", "facebook.com/LatvijasRadio" un "draugiem.lv/latvijasradio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!