Foto: LETA
Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš darbiniekiem paziņojis par atkāpšanos no amata, pirmdien informē radio.

Pauliņš no amata atkāpsies šā gada 9. martā, portālu "Delfi" informē Latvijas Radio preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Pauliņš paziņojumā medijiem norāda – apstākļos, kad ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu līdzdalību tiek izplatīta nepatiesa informācija par VSIA "Latvijas Radio" un kapitālsabiedrības valdes darbību, NEPLP nav izrādījusi ieinteresētību risināt ieilgušu situāciju, kad atsevišķi valdes locekļi pienācīgi nepilda savus amata pienākumus.

"Gluži pretēji, NEPLP, klaji pārkāpjot likumā noteiktos ierobežojumus un atbildības sadalījumu, iejaucas kapitālsabiedrības valdes kompetencē esošos jautājumos, vienlaikus nepildot savus tiešos, NEPLP ar likumu noteiktos pienākumus un demonstrējot nepietiekamu kompetenci būtisku normatīvo regulējumu un politikas plānošanas dokumentu izpratnē, tai skaitā saistībā ar valsts vidēja termiņa budžeta plānošanas jautājumiem, kas rada būtiskus riskus VSIA "Latvijas Radio" likumā noteikto uzdevumu izpildei un vidēja termiņa stratēģijā noteikto rīcības virzienu īstenošanai, neredzu iespēju turpināt valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildi," viņš uzsver.

Latvijas Radio tiks nodrošināta ierastā darba kārtība līdz turpmākajiem NEPLP lēmumiem šajā jautājumā, min Zvaigzne.

Jau vēstīts, ka NEPLP paudusi satraukumu par situāciju VSIA "Latvijas Radio", jo pēdējā tikšanās ar valdi ir atstājusi iespaidu, ka tā nestrādā kā vienota komanda.

Radio darbinieki arī paziņojuši, ka plāno rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu.

NEPLP 2014. gadā decembrī Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījās sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Pauliņu.

Līdz ar viņu darbu Latvijas Radio valdē sāka bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!