Foto: F64

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Vienotība") un Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers (Frank-Walter Steinmeier) piektdien vienojušies stiprināt abu valstu medijus.

Abi ministri piektdien pieņēmuši paziņojumu, kas tostarp paredz uzlabot plašsaziņas līdzekļi un atsevišķu žurnālistu, arī mazākumtautību, profesionālās prasmes. Turpmāk tiks atbalstītas mācību programmas žurnālistiem, maģistra studiju stipendijas žurnālistikas studentiem no Latvijas, vieslekcijas, maģistrantūras studentu grupas braucieni uz Vāciju, kā arī Latvijas žurnālistikas mācību iestāžu vadošo pārstāvju pieredzes apmaiņas braucieni uz Vāciju.

Notiks praktiski semināri žurnālistiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem plašsaziņas līdzekļu jomā, divu Latvijas žurnālistu darba prakse Vācijas mediju redakcijās no šā gada jūnija līdz jūlija beigām, kā arī pieredzes un zināšanu nodošana, dalīšanās ar sabiedrisko raidorganizāciju pārvaldības pieredzi.

Vācija arī atbalstīs iespējamo jauno sabiedrisko plašsaziņas līdzekļu platformu Latvijā, kas būs vērsta uz krievvalodīgo auditoriju.

Tāpat plānota sadarbība vēstures skolotāju apmācībā, skolēnu izpratnes veidošana par propagandas ietekmi, semināri un vairāki citi pasākumi.

Rinkēvičs akcentēja, ka abu valstu sadarbība mediju jomā ir Vācijas puses iniciēts projekts, ko Latvija ar prieku atbalstījusi. "Uzskatu, ka tas ir reāls apliecinājums Vācijas ieinteresētībai Baltijas reģiona stabilitātei, jautājumā, kas skar stratēģisko komunikāciju risināšanu, ņemot vērā tiešām izvērsto Krievijas propagandu," viņš sacīja.

Latvijas ārlietu ministrs pateicās savam kolēģim par Vācijas aktīvo atbalstu Baltijas valstu drošības stiprināšanā.

Savukārt Šteinmeiers pauda, ka mūsu valsts var būt pārliecināta par to, ka Vācija ļoti labi apzinās Latvijas raizes par drošību, tādēļ tā iespēju robežās dara visu, lai izslēgtu situācijas eskalāciju. Viņš smaidot atzina, ka labprāt atkal viesojas Latvijā un tiekas ar Rinkēviču. Viņš pauda, ka pēdējā laikā abi ministri rīko tikšanās katru mēnesi.

Jau vēstīts, ka Vācijas ārlietu ministrs piektdien uzturas darba vizītē Latvijā. Viņš tikās arī ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu ("Vienotība"), lai pārrunātu Latvijas un Vācijas divpusējās sadarbības padziļināšanas perspektīvas, kā arī aktuālākos starptautiskās darba kārtības jautājumus.

Šteinmeiers amata pienākumus sāka pildīt 2013.gada 17.decembrī. Viņš ir Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas (SPD) biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!