Latviju deviņdesmitgadē apsveikuši virkne valstu līderi, tostarp pasaules politikā ietekmīgais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kā arī Somijas un Ukrainas vadītāji Tarja Halonena un Viktors Juščenko.

Sarkozī Zatleram apsveikumā norādījis, ka vēlreiz izmanto iespēju apliecināt nozīmi, kādu viņš piešķir "mūsu abu valstu vienojošai politisko, ekonomisko, kultūras un zinātnes sakaru attīstībai," atzīmējis Sarkozī, portālu "Delfi" informē Valsts prezidenta kanceleja.

Toties Juščenko paudis cerību, ka Latvijas iesaistīšanās Eiropas Savienībā un NATO, kā arī stratēģiskais kurss uz demokrātiju turpinās sekmēt arī Latvijas un Ukrainas attiecības.

Dienu iepriekš apsveikumu Latvijai bija nosūtījis arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs norādot, ka "ir pārliecināts, ka Krievijas un Latvijas attiecību attīstība abpusējas cieņas un labu kaimiņattiecību garā kalpos mūsu valstu tautu interesēm".

Apsveikumus atsūtījuši arī Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs, Bahreinas karalis Hamads bin Isa Al - Kalifs, kā arī daudzu citu valstu monarhi un prezidenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!