Foto: AFI
Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) par "Parex līzinga" filiāles Baltkrievijā pārdošanu vērsies prokuratūrā, apstiprināja deputāts.

Deputāts vēlas saņemt atbildi, cik finansiāli izdevīga bijusi "Parex līzinga" pārdošana par 100 ASV dolāriem (57 latiem).

Līdaka norādīja, ka vēlas saņemt atbildi uz saviem jautājumiem, bet, ja tā būšot tikai formāla "atrakstīšanās", viņš sola nepiedalīties turpmākos balsojumos Saeimā, kas skar "Parex banku".

Kā ziņots, iepriekš, piedaloties Saeimas Pieprasījuma komisijas sēdē, gan ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), gan "Parex bankas" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis apliecināja, ka presē minētie 100 ASV dolāri ir tikai pirmais simboliskais maksājums par līzinga kompānijas Baltkrievijā kapitāla daļām, līdzīgi kā tika samaksāts pa vienam latam bijušajiem "Parex bankas" īpašniekiem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim.

Pārdodot "Parex līzinga" kapitāla daļas Baltkrievijā "Rietumu bankai", ir iegūti skaidrā naudā 5,8 miljoni ASV dolāru (2,8 miljoni latu) par līzingā nodotajām kravas automašīnām, kuras patlaban Baltkrievijā stāv neizmantotas.

Atlikusī "Parex bankas" izsniegtā aizdevuma daļa "Parex līzingam" veido aptuveni trīs miljonus ASV dolāru (1,7 miljonus latu), un saskaņā ar kredītlīguma nosacījumiem to atmaksa jāveic līdz 2012.gada 31.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!