Foto: F64

Rēzeknē pašvaldību vēlēšanās līdere ir apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kuras saraksta līderis ir līdzšinējais mērs Aleksandrs Baraševičs un par to nobalsojuši kuru nobalsojuši 48,34% vēlētāju un tā partija ieguvusi astoņas vietas no 13 vietām domē, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Par apvienību, ko veido "Latgales partija", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Reformu partija, Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība - nobalsojuši 15,92% vēlētāju un tā ieguvusi divas vietas, bet par "Vienoti Latvijai" Rēzeknē balsojuši 8,14% aptaujāto, tādejādi šī partija iefguvusi vienu deputāta mandātu.

Partija "Vienota Rēzekne" ieguvusi 5,8% vēlētāju atbalstu, un vienu vietu ieguvusi arī "Alternative" - par to nobalsojuši 5,64% vēlētāju.

Noteikto 5% barjeru nav pārvarējušas un līdz ar to domē nav iekļuvušas "Tautas kontrole", "Vienotība", "Savienība Latgales sirds" un "Mūsu partija". Tāpat krēslus domē nav ieguvusi apvienība "Iedzīvotāji" un Vladimira Lindermana "Par dzimto valodu!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!