Foto: F64

"Lielās talkas" vajadzībām šogad sarūpēti īpaši 750 000 atkritumu maisu, kurus uz 118 Latvijas pašvaldībām jau sācis nogādāt loģistikas uzņēmums "DHL Latvia", informēja "Lielās talkas" mediju koordinatore Indra Soika.

Uz Latvijas pašvaldībām tiek nogādāti "Lielās talkas" dzeltenie maisi ar tādu aprēķinu, lai vidēji vienam talciniekam tiktu četri bezmaksas maisi. "DHL Express" kurjeri maisus piegādās katram talkas koordinatoram pašvaldībā, kurš savukārt tos tālāk izdalīs savas pašvaldības talku rīkotājiem, kuri savas talkas vietas būs reģistrējuši mājaslapā "www.talkas.lv".

"Lielās talkas" rīkotāji uzsvēra, ka šogad talkas atkritumi jāievieto speciālos dzeltenos maisos, kurus bez maksas būs iespējams saņemt tikai talkas dienā un tikai oficiāli reģistrētajās talku norises vietās visā Latvijā. Nekur citur "Lielās talkas" maisus šogad nevarēs saņemt. Arī par darba cimdiem šogad būs jārūpējas pašiem talciniekiem.

"Lielā talka" Latvijā notiks jau ceturto gadu pēc kārtas - sestdien, 30.aprīlī, no plkst.9 līdz 15 visā valstī vienlaikus. Līdz 27.aprīlim "Lielās talkas" mājaslapā "www.talkas.lv" notiks talkas vietu reģistrācija. Savu talkas vietu var rīkot un reģistrēt gan pašvaldības un izglītības iestādes, gan organizācijas un uzņēmumi, kā arī ikviens brīvprātīgais entuziasts, kurš 30.aprīlī vēlas organizēt kolektīvu talku kādas noteiktas teritorijas sakopšanai.

Savukārt tie, kuri neorganizēs savu talkas vietu un nezina kādu konkrētu teritoriju, ko nepieciešams sakopt, 30.aprīlī varēs pievienoties citiem talciniekiem, kuri strādās jebkurā no mājaslapā "www.talkas.lv" reģistrētajām talkas vietām.

Šogad "Lielās talkas" laikā turpināsies pērn sāktā pagalmu labiekārtošanas un apzaļumošanas kustība. Kopumā labiekārtošanai ir izvēlēti pieci pagalmi no visiem Latvijas reģioniem un patlaban notiek intensīvi sagatavošanās un saskaņošanas darbi ar atbildīgajām institūcijām, kā arī pašiem pagalmu iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!