Lielbritānijā pazudušā un policijas, kas izmeklē 14 gadus vecas skolnieces Alises Grosas pazušanas lietu, aktīvi meklētā Latvijas pilsoņa Arņa Zaļkalna ģimene pieļāvusi, ka viņš, visticamāk, ir miris, vēsta portāls "Get West London".

Zaļkalna bijusī sieva un divu bērnu māte Līga Robežniece atklājusi, ka reizi nedēļā Zaļkalns apjautājās, kā viņi dzīvo. "Viņš teica, ka naudu pārsūtīs 1. septembrī. Tā pienāca, un tas ir pēdējais, ko esmu dzirdējusi," sacījusi Līga.

Savukārt Līgas māte Gunta apgalvojusi, ka viņam ir meita un viņš nedarītu neko sliktu meitai. Viņa pastāstījusi, ka celtnieks regulāri zvanījis un sūtījis naudu saviem bērniem Latvijā, taču kopš pazušanas to nav darījis. Viņa piebildusi, ka Zaļkalns "nemūžam nenodarītu pāri" jaunajai meitenei.

Bijušās Zaļkalna sievas māte atzinusi, ka, visticamāk, Zaļkalns ir miris. "Mēs domājam, ka viņš ir miris. Mēs ceram, ka tā nav, taču abi viņa mobilie tālruņi nedarbojas, bet viņa bankas konti netika izmantoti," sacījusi Gunta. Viņa atklājusi, ka Zaļkalns bieži zvanījis un rakstījis īsziņas, taču tagad to vairs nedara.

"Kaut kas ir noticis. Es zinu, ka viņš ir miris, jo, kad nolieku roku uz viņa fotogrāfijas, parādās aukstuma sajūta," viņa atzinusi.

Viņa norādījusi, ka celtnieks Zaļkalns nav pazinis meiteni Alisi un pieļāvusi, ka viņš varētu būt nogalināts pēc tam, kad pamainījis vainīgo.

Jau vēstīts, ka Londonas policija, kas izmeklē 14 gadus vecas skolnieces Alises Grosas pazušanas lietu, aizdomās par iespējamo noziegumu tur iepriekš par slepkavību tiesātu celtnieku no Latvijas Arni Zaļkalnu.

Viņš savulaik Latvijā tiesāts par savas sievas slepkavību. Zaļkalns pēc 1997.gada 11.martā pastrādātās slepkavības sākotnēji vērsās policijā, apgalvojot, ka viņa sieva ir bez vēsts pazudusi, savukārt jau vēlāk vasarā Zaļkalns savu vainu slepkavībā atzinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!