Foto: LETA

Dzīvojamajā ēkā Liepājā notikušās gāzes eksplozijas seku likvidēšanai Ministru kabinets piešķīris 18 962 eiro, bet plūdu postījumu novēršanai Alūksnes un Rēzeknes novados piešķirti 39 773 eiro, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Ministrijā atgādina, ka 5. jūlijā Liepājā gāzes eksplozijā cieta dzīvojamā māja Vānes ielā 11. Pašvaldības īpašumā esošo dzīvokļu izlauzto ārdurvju nomaiņai, izsisto logu iestiklošanai, cietušā un blakus esošo dzīvokļu renovācijai un koplietošanas telpu remontam, kā arī iekšējā gāzes vada remontam piešķirti 18 962 eiro. Liepājas pilsētas dome ir apņēmusies nodrošināt līdzfinansējumu 8 127 eiro apmērā gāzes eksplozijas seku likvidēšanai, informē ministrijā.

Vienlaikus valdība atbalstīja 39 773 eiro piešķiršanu Alūksnes un Rēzeknes novada pašvaldībām, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar šī gada pavasarī spēcīgo un ilgstošo lietusgāžu laikā radīto postījumu novēršanu pašvaldību īpašumā un valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem.

Alūksnes novada autoceļa posmos Krustiņi - Palpierkalns, Jaunlaicene - Jānīši - Balti, Jaunzemi - Karitāni, kā arī Aizupītes un Alsviķu ciema ceļu posmos lietusgāžu dēļ ir radušies izskalojumi. Minēto ceļa posmu remontiem un lietusgāžu radīto postījumu novēršanai atvēlēti 15 752 eiro, tajā skaitā 4 727 eiro no Alūksnes novada pašvaldības līdzekļiem un valdības piešķirtais finansējums 11 025 eiro apmērā.

Savukārt, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar spēcīgo un ilgstošo lietusgāžu laikā radīto postījumu novēršanu Rēzeknes novada autoceļu posmos Tihanovka - Geikina, Pazareva - Lipski - Tihanovka, Niperova - Jurčenki, Klaugas - Kūkoji, Rukmoni - Zastenki, kā arī remontiem Upes ielā Kaunatā un Līgo ielā Lipušķu ciemā, valdība atbalstījusi 28 748 eiro piešķiršanu Rēzeknes novada pašvaldībai. Savukārt Rēzeknes novada pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu 12 321 euro apmērā.

Liepājas, Rēzeknes un Alūksnes novada pašvaldībām finansējumu paredzēts piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!