Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" un Liepājas partija piektdien, 27. augustā, kopīgi vienojās par sadarbību 10. Saeimas darbības laikā, portālam "Delfi" pavēstīja politiskās apvienības "Par Labu Latviju!" pārstāvji.

Liepājas partijas vārdā sadarbības dokumentu parakstīja Uldis Sesks un Guntars Krieviņš, savukārt apvienības vārdā – Andris Šķēle un Ainārs Šlesers.

Ar sadarbības dokumentu Liepājas partija pauž atbalstu "Par Labu Latviju!" deputātu kandidātiem 10. Saeimas vēlēšanās no Liepājas: Valērijam Terentjevam, Ainaram Baštikam, Marekam Segliņam, Mārtiņam Vilsonam, Jēkabam Ozoliņam un Dzintrai Litavniecei.

Politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" un Liepājas partija sadarbosies politisku lēmumu sagatavošanā, kas saistīti ar Latvijas Republikas Saeimas, valdības un pašvaldību darbu. Abi politiskie spēki apņēmās uzklausīt pušu viedokļus par jebkurām izmaiņām valdību veidojošajā koalīcijā, uzticības balsojumiem valdībai un ministriem, kā arī par ministriju valsts sekretāru apstiprināšanu un to darbības izvērtēšanu.

Vienošanās arīdzan paredz, ka Liepājas partijas deleģētam pārstāvim ir tiesības piedalīties apvienības valdes un frakcijas sēdēs un izteikt viedokli un priekšlikumus Liepājas pilsētai un reģionam svarīgu tēmu apspriešanā.

Sadarbības pamatnostādnēs izvirzīti konkrēti mērķi, ko abi politiskie spēki plāno īstenot tādās jomās kā: valsts pārvalde, ekonomika, kultūra, sports, veselības aprūpe, enerģētika, Eiropas Savienības fondu apguve, ārpolitika. Puses vienojās, ka neatbalsta aizsargājamo teritoriju Natura 2000 prasību attiecināšanu uz Irbes jūras šaurumu un Liepājas ezeru kā valsts ekonomikas atlabšanu bremzējošu.

Lai izvērtētu sadarbības pamatnostādnēs definēto mērķu īstenošanu, sadarbības gaitu un rezultātus, politiskā apvienība "Par Labu Latviju!" un Liepājas partija ne retāk kā vienu reizi ceturksnī organizēs kopīgas sanāksmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!