Foto: AFP/Scanpix
Par valsts naudu vairs nevajadzētu rīkot ne gadu mijas balles, ne sporta spēles, tikai valsts svētku pasākumus, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

"Katrs var saziedot desmit eiro no kopējā fonda un līksmoties, bet ne par naudu, kuru vajag pensionāriem un citiem. Mēs neesam tik nabagi, ja gribam priecāties, tad varam paši maksāt," teica premjerministre.

Tikmēr valsts kontroliere Elita Krūmiņa šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica, ka šis jautājums beidzot ir jānosaka likumā.

Jau ziņots, ka Valsts kontrole publiskojusi revīziju ziņojumus par ministriju un citu valsts pārvaldes iestāžu 2014.gada pārskatu pareizību. Revīzijās atklājies, ka valsts pārvaldē ir pieaudzis prettiesiski izmaksāto avansu apjoms, kā arī turpinājusies budžeta līdzekļu nepamatota tērēšana.

Uzmanība tika veltīta arī izdevumiem, kuri saistīti ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, kur revidenti vērsuši uzmanību, ka daļa līdzekļu tērēti vajadzībām, kas nav saistītas ar prezidentūru. Piemēram, ir remontētas vēstniecību telpas, iegādātas pārstāvniecībām valstīs, kuras nemaz nav ES sastāvā, kā arī remontēts Latvijas vēstniecības Krievijā policistu dzīvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!