Foto: F64

Izmantojot interneta platformas, Latvijas Televīzija (LTV) jau tuvāko divu līdz trīs mēnešu laikā laidīs klajā trešo kanālu jeb LTV3, kas būs skatāms visā pasaulē, ceturtdien intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunkti" sacīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

"Ar "Lattelecom" esam vienojušies un jau testējam LTV3 kanālu, kas būs redzams arī ārpus Latvijas robežām, pateicoties interneta platformām," stāstīja Kots. Viņš prognozēja, ka, "ja viss labi izdosies un būs iespēja ātri noslēgt līgumus, divu līdz trīs mēnešu laikā LTV3 būs interneta platformā pieejams".

LTV3 būs pieejams abonentiem, tas ir, par maksu, no kā tiks segti kanāla uzturēšanas izdevumi, secināms no Kota teiktā. Kanāls "ies cilpas režīmā" visu diennakti, tas ir, tam būs "noteikta stundu programma, kas visu laiku atkārtosies", stāstīja televīzijas vadītājs.

Tāpat divu līdz trīs mēnešu laikā plānots būtiski uzlabot LTV portālu. "Šogad esam paredzējuši ieinvestēt jaunizveidotos rīkos, tas portāls kļūs audiovizuāls, ar daudzām multimediju iespējām," stāstīja Kots.

Tāpat LTV vasarā varētu pāriet uz 16/9 formātu.

Kots atzina, ka šogad LTV1 turpinās strādāt, turoties un saturiski attīstot devīzi "nacionālās vērtības nacionālajā kanālā". Šis būšot arī "izteikts sporta gads – futbols, olimpiāde".

Televīzija, pateicoties piešķirtajam finansējumam, vairāk radīšot teātra izrādes, tās būs iespēja arī ierakstīt. Piektdienas pēcpusdienās LTV rādīs arī senāk ierakstītas izrādes, stāstīja Kots.

Tāpat LTV turpinās attīstīt savu seriālu "Eņģeļu māju". Kots pauda gandarījumu par seriāla panākumiem, norādot, ka tas ir "kvalitatīvs sniegums" gan režijā, gan operatora un aktierdarbā.

LTV vadītājs informēja, ka viņam notikusi arī saruna ar populāro žurnālistu Jāni Domburu, kura raidījums "Kas notiek Latvijā?" LTV vairs netiek rādīts. LTV piedāvājusi Domburam vadīt "vakara interviju viens pret vienu" un pašlaik tiekot meklēti kompromisi un iespēja noslēgt līgumu.

Kots atzina, ka LTV finansiāli veiksmīgi noslēgusi 2011.gadu un arī "no skatīšanās daļas neesam neko zaudējuši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!