Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu (NEPL) padome sēdē trešdien konceptuāli atbalstīja Latvijas Televīzijas (LTV) lēmumu iegādāties pārvietojamo televīzijas staciju, kas izmaksās aptuveni četrus miljonus eiro (2,8miljonus latu), portālu "Delfi" informēja NEPL padomes loceklis Sergejs Kārītis.

Šādu lēmumu NEPL pieņēma, uzklausot LTV vadības sniegto informāciju par LTV pašreizējām tehniskajām iespējām nodrošināt kvalitatīvas sporta pārraižu, koncertu, izklaides un kultūras pasākumu translācijas, ņemot vērā novecojošo tehnisko parku.

Kārītis sacīja, ka patlban LTV ir trīs dažāda lieluma pārvietojamās televīzijas stacijas tiešraižu nodrošināšanai no pasākumiem ārpus LTV telpām. Viena no šīm stacijām tikpat kā vairs netiek izmantota, un tai šogad beigsies tehniskā apskate, teica Kārītis, piebilstot, ka šīs iekārtas vietā iecerēts pirkt jaunu.

Jaunā pārvietojamā televīzijas stacijas iegāde aptuveni četrus miljonus eiro, un šim nolūkam paredzēts ņemt kredītu kādā no Latvijas kredītiestādēm. LTV sludinās divus iepirkumus – gan finansējuma piesaistei, gan pašas iekārtas iegādei uz izdevīgākiem nosacījumiem, piebilda Kārītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!