Foto: DELFI
Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē ar nākamo mācību gadu būs jauna maģistra studiju programma "Diplomātija", kurā varēs apgūt padziļinātas zināšanas par starptautiskajām attiecībām un diplomātiju, portālu "Delfi" informēja LU.

Jaunā studiju programma ir Latvijā vienīgā maģistra līmeņa studiju programma diplomātijā un tā galvenokārt fokusējas uz padziļinātu starptautisko attiecību, ārpolitikas un diplomātijas jautājumu apguvi. Ļoti būtisku programmas daļu veido arī studiju kursi, kas veltīti starptautisko attiecību teorētisko un praktisko aktualitāšu aplūkošanai. Vairāki kursi paredz skaidrot ārpolitikas veidošanu un realizēšanu, kā arī sarunu vešanas mākslu, analizēt Latvijai nozīmīgu reģionu politiskos procesus; atsevišķi kursi ir veltīti arī pētījumu veikšanas jautājumiem un Latvijas politiskajām aktualitātēm.

Diplomātijas maģistra studiju programmā docē augsta līmeņa mācībspēki un zinātnieki, programmas īstenošanā piedalīsies arī diplomātijas praktiķi, kas savā pamatdarbā ir saistīti ar starpvalstu attiecību pārvaldīšanu, un vieslektori, vēsta LU.

" Diplomātijas iemaņas mūsdienās ir noderīgas ne tikai ārlietu ministrijas, bet arī citu ministriju un valsts iestāžu darbiniekiem, kuri regulāri iesaistās starpvalstu pārrunās. Diplomātijas zināšanas ir noderīgas arī lielo pašvaldību un uzņēmumu darbiniekiem," uzskata Diplomātijas maģistra programmas direktors Toms Rostoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!