Foto: Shutterstock
Madonā februāra beigās tiks atklāta Baltijā pirmā starptautiskā miesassargu skola, otrdien ziņo "Latvijas Radio".

Zaļo gaismu skolas atvēršanai devuši novada domes deputāti, kas atbalstījuši kāda rīdzinieka Iljasa Mahamajeva iniciatīvu uzsākt apmācības Madonas sporta skolā, Madonas sporta skolas šautuvē un bijušajā PSRS armijas bāzē Mārcienas pagastā.

Pagaidām, kā intervijā "Latvijas Radio" skaidro reģionālā laikraksta "Stars" žurnāliste Inese Elsiņa, skolai ir tikai trīs instruktori, taču nākotnē esot plāni paplašināties pat ar starptautisku vērienu. Skolā plāno uzņemt tikai cilvēkus ar iepriekšēju pieredzi drošības jomā.

Kā sarunā ar portālu "Delfi" skaidroja Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, deputāti par sadarbību ar skolu nolēmuši decembra sēdēs. Par armijas bāzi noslēgts nomas līgums, bet par sporta skolu un šautuvi tikšot slēgtas atsevišķas vienošanās.

Viņš arī uzskata, ka skolas atvēršana pašvaldībai ir ieguvums. "Šāda veida aktivitātes palīdzēs ekonomikai, iegūs arī tūrisma sektors. Mums pašvaldībā ir vairāki specifiski objekti, piemēram, biatlona trase, ko tagad varēs aktīvāk izmantot," sacīja Ceļapīters.

Kā liecina informācija skolas mājas lapā, apmācības būs pieejamas gan miesassargiem, kas strādā miera apstākļos, gan miesassargiem, kuriem jāpilda savi pienākumi kara darbības zonās, piemēram, Irākā vai Afganistānā.

Skolas dibinātājam, kā ziņo "Latvijas Radio", ir pieredze drošības nozarē Eiropā un aizsardzībā pret pirātismu Somālijā.

Apmācībās iekļauti pirmās palīdzības kursi, Islāma kultūras apguve, pašaizsardzība, braukšana ekstrēmos apstākļos un citas prasmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!