Trīs dienās mājas atraduši 32 mājdzīvnieki no pansijas "Ulubele", tostarp 12 dzīvnieki, kuri zaudējuši saimniekus Zolitūdes traģēdijā, informēja "Ulubelē".

Kopumā "Ulubelē" bija 12 mājdzīvnieki - suņi un kaķi -, kuri palika bez saimniekiem pēc šīs nelaimes, bet patlaban visi šie dzīvnieki atraduši jaunus saimniekus. Vienlaikus nevar izslēgt, ka patversmē varētu nonākt vēl kādi dzīvnieki, kuri zaudējuši saimniekus pēc šīs traģēdijas.

Kā pastāstīja "Ulubelē", iedzīvotāju atsaucība šajās dienās bija ļoti liela un jaunas mājas atrada daudz vairāk dzīvnieku nekā ikdienā. Dzīvnieku pansijas pārstāvji ir ļoti pateicīgi iedzīvotājiem, tomēr aicina saglabāt atsaucību arī turpmāk, jo ik dienu patversmē nonāk vismaz trīs mājdzīvnieki.

Sniegt atbalstu var, adoptējot dzīvniekus, kā arī sniedzot pagaidu mājas. Tāpat cilvēki var palīdzēt patversmes darbos. Rīgas pilsētas dzīvnieku patversme apmeklētājiem atvērta katru dienu no plkst.10 līdz 17. Atbalstīt dzīvniekus var arī ziedojot, piezvanot par tālruni 90 006 083. Maksa par zvanu ir viens lats.

Tie, kuriem ir iespēja palīdzēt, var rakstīt uz e-pastu "ulubele@ulubele.org" vai zvanīt pa tālruni 20 203 333. Tāpat informācija pieejama arī mājaslapā "www.ulubele.org".

Biedrība "Dzīvnieku pansija "Ulubele"" ir pārņēmusi Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi, kas atrodas Rīgas rajona Stopiņu novada apdzīvotā vietā "Līči". Patversmē tiek izmitināti Rīgas pilsētā izķertie klaiņojošie suņi un bez saimnieka palikušie kaķi. Dzīvnieku patversmes telpas un iekārtojums ļauj uzņemt un nodrošināt aprūpi 40 suņiem un 20 kaķiem.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja vismaz 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, bet vēl vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!