Otrdien Vecrīgā kautiņā traumu guvušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Edgars Masaļskis sevi par vainīgu incidentā neuzskata. To sportists trešdien atzina telefonsarunā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma".
Masaļskis norādīja, ka sīkumos iedziļināties nevēloties, bet apgalvoja, ka incidentu uzsācis neesot. Tāpat sportists noliedza, ka pret viņu uzbrukums vērsts kā pret vārtsargu.

Kā skaidroja Masaļkis, sportisti pēc kopējas ballītes steigušies nokļūt mājās. Kā izveidojies starpgadījums, sportists neteica, vien norādīja, ka viņa vietā varējis būt jebkurš cits cilvēks.

Pēc incidenta sportists atteicies no palīdzības, jo nedomājis, ka trauma ir tik nopietna. Uz ledus hokejists cerot atgriezties pēc 4-5 nedēļām.

Masaļskim trešdien veikta kājas potītes operācija un tā ir noritējusi veiksmīgi, informēja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas Locītavu ķirurģijas nodaļā.

Nodaļā tika norādīts, ka pēc operācijas Masaļska stāvoklis ir stabils un vārtsargs turpinās ārstēšanos nodaļā. Sīkāka informācija par pacienta veselības stāvokli un turpmāko ārstēšanos pagaidām netiek sniegta.

Ledus treniņus sportists varēs atsākt tikai pēc trim mēnešiem, norādīja ārsti.

Tikmēr iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" ceturtdien uzsvēra, ka policija ir nopratinājusi visas konfliktā iesaistītās personas. Viņš norādīja, ka hokeja kluba sākotnēji sniegtā informācija bijusi neprecīza. Savukārt policijas noskaidrotās ziņas ir nodotas komandas rīcībā. Segliņš uzsvēra, ka otrdienas naktī notikušais incidents nav saistāms ar Masaļski kā hokejistu.

Masaļskis naktī uz otrdienu tika Vecrīgā piekauts, incidentā viņš guvis labās kājas ārējās potītes lūzumu.

Policijas darbinieki noskaidrojuši visas personas, kuras bijušas iesaistītas konfliktā ar Masaļski.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava, policija saņēmusi iesniegumu no Masaļska, pēc kā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Policijas darbinieki noskaidrojuši, ka konflikts ar Masaļski nav bijis saistīts ar viņa profesionālo darbību.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs sācis jauna vārtsarga meklējumus.

Aizvadītajā nedēļā Masaļskis tika atzīts par Kontinentālās hokeja līgas vērtīgāko vārtsargu, turklāt pirmdien viņš laboja līgas "sausās" sērijas rekordu, neielaižot ripu vārtos 138 minūtes un 54 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!