Foto: F64
Trešdien vairāki mazi bērni saindējušies ar bez uzraudzības atstātiem medikamentiem, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Divus gadus vecs puisītis Zemgalē piekļuvis nomierinošiem medikamentiem un nogādāts slimnīcā aizdomās par saindēšanos, bet Kurzemē trīs meitenes, divas divgadnieces un viena četrus gadus veca meitenīte piekļuvušas asinsspiediena tabletēm. Meitenes apēdušas katra pa vienai tabletei un arī nogādātas slimnīcā ar diagnozi - saindēšanās.

Trešdien mediķu aprūpē nonākuši vairāki cilvēki ar diagnozi ķermeņa atdzišana - kāds 55 gadu vīrietis alkohola reibumā atrasts stacijas rajonā un arī kāds 35 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā ar diagnozi ķermeņa atdzišana.

Slimnīcā Kurzemē nogādāts kāds vīrietis, kurš ar ripzāģi nozāģējis sev divus pirkstus.

Zemgalē kādam 50 gadu vecam vīrietim pāri pēdai pārbraukusi automašīna. Viņš ar diagnozi pēdas kaula lūzums nogādāts slimnīcā.

Mediķu redzeslokā nonākuši arī divi "spaisu" lietotāji - 21 gadu vecs vīrietis, kurš nogādāts slimnīcā, kā arī kāds 29 gadus vecs vīrietis, kam hospitalizācija nav bijusi nepieciešams.

Kopumā mediķi trešdien devušies 1126 zsaukumos, no tiem 171 bijis saistīts ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!