Liepājas ostas sanitārie robežinspektori aizturējuši humānās palīdzības - pārtikas kravu, kuru Latvijā gribēja ievest no Vācijas, kā arī vecus medikamentus, pavēstīja Sanitārās robežinspekcijas preses sekretāre Ilze Vilne.
Viņa norādīja, ka pārtikas kravai, kurā bija sausās zupas, sausais piens un kartupeļi, nav bijusi ne ievešanas atļauja, ne veterinārais sertifikāts. Turklāt deviņas bundžas bijušas bez jebkādām etiķetēm un to saturs bijis nenosakāms. Pagaidām pārtikas krava atrodas Liepājas ostas muitas zonā.

Vēl Liepājas ostas sanitārie robežinspektori aizturējuši četras kastes ar medikamentiem, kuras kāda privātpersona vēlējās Latvijā ievest no Vācijas. Pēc privātpersonas teiktā, medikamenti bija domāti kādam ārstam Latvijā, taču Valsts zāļu aģentūras izdotu ievešanas atļauju privātpersona uzrādīt nevarēja. Turklāt medikamentiem bija beigušies derīguma termiņi.

Sanitārā robežinspekcija par šo kravu informējusi Farmācijas inspekciju. Visticamāk, medikamentus vai nu nosūtīs atpakaļ uz Vāciju, vai arī iznīcinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!