Foto: LETA

Biedrība "Zolitūde 21.11." pauž bažas, ka izsole, kurā tiek pārdots daudzdzīvokļu nams, kas atrodas Zolitūdes traģēdijas vietā – Priedaines ielā Rīgā, organizēta, lai ēkas attīstītājs varētu izvairīties no kompensāciju maksāšanas traģēdijā cietušajiem, pirmdien vēsta "Latvijas Avīze".

Ēkai tiek meklēts pircējs, kas būtu gatavs to attīstīt kā dzīvojamo namu, un tagad šīs ēkas piespiedu pārdošanas vērtība ir 3,2 miljoni eiro, liecina SIA "Eiroeksperts" novērtējums. Savukārt iespējamā dzīvojamās ēkas tirgus vērtība varētu būt 4,6 milj. eiro

Vietējie iedzīvotāji un traģēdijā cietušo tuvinieki jau sākotnēji pauda savu nostāju, ka nams ir jānojauc un tajā vietā jāierīko skvērs bojāgājušo piemiņai. Arī biedrība "Zolitūde 21.11." paziņoja, ka neatbalsta dzīvokļu mājas pastāvēšanu.

Biedrības vadītāja Regīna Ločmele-Luņova pauž bažas, ka izsole tiek organizēta, lai ēkas attīstītājs varētu izvairīties no kompensāciju maksāšanas traģēdijā cietušajiem.

Šobrīd kompensācijas cietušie neņem no SIA "Homburg Zolitude". Tāpēc zemesgrāmatā ir vairāku personu – gan ugunsdzēsēju, gan bojāgājušo radinieku – atzīmes par ķīlas tiesību prasības nodrošināšanu civillietās pret "Homburg Zolitude".

"Mainoties ēkas īpašniekiem, šīs atzīmes jaunajiem īpašniekiem nebūtu aktuālas, "Homburg Zolitude" bankrotētu un tādējādi izvairītos no kompensāciju maksāšanas," laikrakstam norādīja biedrības pārstāve Ločmele-Luņova.

Izsoles noslēgums būs 22. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!