Mežaparka Lielajai estrādei nepieciešama kapitālā rekonstrukcija, tomēr tehniskās ekspertīzes slēdziens auj Mežaparkā šovasar vēl rīkot IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, ceturtdien izglītības ministri Inu Druvieti informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāvji.
“Situācija ir sarežģīta. Nenoliedzami Mežaparka Lielajā estrādē nepieciešami nopietni remontdarbi. Pamatojoties uz atbildīgo speciālistu slēdzienu, svētki šovasar tur vēl var notikt, ja Rīgas dome laicīgi veiks vajadzīgos pasākumus,” pastāstīja Druviete, vienlaikus aicinot atbildīgās amatpersonas un speciālistus rūpīgi veikt visu nepieciešamo iespējamās bīstamības novēršanai, lai svētki izdotos.

Šovasar organizēt skolēnu dziesmu un deju svētku dalībniekiem būs jāievēro vairāki drošības pasākumi - būs aizliegts veikt tādas masveida sinhronas kustības kā, piemēram, palēcienus.

Lai Lielajā estrādē rīkotu nākamos vispārējos dziesmu un deju svētkus, nepieciešama kapitālā rekonstrukcija. Dziesmu svētku estrāde atrodas Rīgas domes Īpašuma departamenta pārziņā, kam uzdots nodrošināt pašvaldības bezpeļņas organizācijas a/s “Mežaparks” nekustamā īpašuma, arī Mežaparka Lielās estrādes, apsaimniekošanu. Šobrīd notiek a/s “Mežaparks” likvidācija un nav zināms, kas būs tā jaunais īpašnieks. Tas sarežģī situāciju un pastiprina bažas par Mežaparka Lielās estrādes laicīgu un sekmīgu rekonstrukciju un vispārējo dziesmu un deju svētku un citu lielu kultūras pasākumu norises iespējām Mežaparkā nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!