Foto: F64
Valdība otrdien nolēma piešķirt Ministru kabineta atzinības rakstus sešiem cilvēkiem, kuru vidū ir arī kultūras ministra amata kandidāte Dace Melbārde.

Pašreizējai Latvijas Nacionālā kultūras centra direktorei Melbārdei atzinības raksts piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu nemateriālā kultūras mantojuma jomā, sabiedrības saliedēšanā un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīcijas stiprināšanā.

Atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas iestāšanās sarunās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) nolemts piešķirt Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktorei Ivitai Burmistrei.

Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes priekšnieka vietniekam pulkvežleitnants Aleksandrs Petrovskis un Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta galvenais inspektors kapteinis Andrejs Morozovs saņems atzinības rakstus par sevišķiem nopelniem un nozīmīgu personīgo ieguldījumu Latvijas Valsts robežsardzes stiprināšanā.

Valdības atzinības rakstu saņems arī VID Muitas pārvaldes Muitas kontroles organizēšanas daļas vadītājs, muitas pulkvedis Gennādijs Maškovs par ilggadīgu un nozīmīgu ieguldījumu, sekmējot valsts ekonomiskās robežas un sabiedrības aizsardzību, kā arī VID Nodokļu kontroles pārvaldes Nodokļu kontroles darba plānošanas un analīzes daļas vadītāja Rita Bukmane par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu nodokļu administrēšanas un kontroles attīstībā un nodrošināšanā.

Ministru kabineta Atzinības raksts tiek piešķirts, lai izteiktu valdības atzinību izciliem tautsaimniecības, zinātnes, izglītības, veselības aizsardzības, valsts pārvaldes, kultūras, sporta, valsts aizsardzības un politiskās jomas darbiniekiem. Atzinības rakstu pasniegšanu Ministru kabinets iedibināja 1995.gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!