Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece aicina uz cieņpilnu attieksmi pret Valsts prezidenta institūciju, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Mūrniece uzsver, ka Valsts prezidents ir viens no valsts simboliem un prezidenta institūcijai ir nozīmīga loma Latvijas kā demokrātiskas un parlamentāras republikas iekārtā.

"Pašlaik ir vērojami centieni to diskreditēt, vēršoties pret Vairu Vīķi-Freibergu," viņa min.

Saeimas spīkere uzsver, ka apvainojumi un cieņu aizskarošā retorika, kas izskan publiskajā telpā, ir mēģinājums vājināt valsti. "Tas notiek necienīgā veidā – gan pret institūciju, gan cilvēku. Prezidenti ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi," klāsta Mūrniece, piebilstot, ka Valsts prezidents ir augstākā valsts amatpersona un simbolizē tautas un valsts vienotību.

Ikviens, kuram parlaments ir uzticējis veikt šo pienākumu, apzinās, ka tas ir mūža amats – arī formāli beidzoties amata pilnvarām, uz šo cilvēku gulstas liela atbildība un viņš turpina pārstāvēt tautu un valsti, uzsver parlamenta priekšsēdētāja.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtēs medijos izskanējušo informāciju, ka eksprezidente Vīķe-Freiberga, izmantojot starpniekus, tikusi pie kapavietas Rīgas I Meža kapos.

Ievērojot to, ka eksprezidente vairs nav valsts amatpersona, KNAB izvērtēs publiski izskanējušo informāciju un lems par pārbaudes uzsākšanas nepieciešamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!