Foto: F64

Nav pieļaujams, ka pret valsts interesēm vērstus izteikumus pauž Saeimas deputāts, paziņojumā medijiem vēsta Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!-TB/LNNK" (NA).

NA Saeimas frakcijas deputāti trešdien nolēmuši vērsties Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar aicinājumu izvērtēt frakcijas "Saskaņa" deputāta Jāņa Ādamsona izteikumus 15. marta intervijā Krievijas TV 1. kanālam, kur deputāts kritizēja Latvijas ārpolitiku un apšaubīja NATO militāro spēku klātbūtnes nepieciešamību Latvijā.

NA frakcijas deputāti uzskata, ka šāda veida izteikumi ir uzskatāmi par pretvalstiskiem, jo izteikumos ietvertie apgalvojumi noniecina Latvijas partnerību NATO un apšauba valsts neatkarību un patstāvību ārpolitikas veidošanā, skaidro NA preses sekretāre Laila Ozoliņa.

"NATO militārā tehnika un sabiedroto karavīri Latvijā ir ieradušies pēc Latvijas valdības aicinājuma un pamatojoties uz alianses vienošanos. Tāpēc deputāta Ādamsona izteikumi, kas apšauba sabiedroto klātbūtni Latvijā, ir nepieņemami un uzskatāmi par pretvalstiskiem. Aizstāvēt savu valsti ir ikviena Latvijas iedzīvoja konstitucionālais pienākums, bet deputāta gadījumā tā ir dubultatbildība, jo, uzņemoties parlamentārieša pienākumus, deputāts ir solījis stiprināt Latvijas suverenitāti un aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, kā arī ievērot Latvijas Republikas Satversmi un likumus," lēmumu vērsties komisijā skaidro frakcijas deputāts Jānis Dombrava.

Savukārt NA pārstāvošais Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas loceklis Gunārs Rusiņš pauž pārliecību, ka Ādamsonam kā valsts amatpersonai ir jāapzinās, ka publiski paustajam viedoklim jābūt saskaņā ar Latvijas valsts interesēm.

Kā ziņots, Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (S) intervijā Krievijas televīzijas pirmajam kanālam kritizējis NATO karavīru klātbūtni Latvijā. Viņš apgalvojis, ka ASV karavīri nepakļaujas nekādām vietējām pavēlēm, un tādēļ esot teju bīstami.

Tāpat intervijā viņš izteicis kritiku arī Latvijas politiķiem: "Un mūsu politiķi kā tādi vaukšķi arī sāk riet un apvainot Krieviju visos nāves grēkos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!