Foto: Valsts kanceleja

Līdz šim politiskā partija “Nacionālā apvienība” (NA) Valsts prezidenta amatam virzījusi Eiropas Tiesas tiesnesi Egilu Levitu un tūlīt viņa kandidatūra amatam tiks izvirzīta oficiāli, trešdien Latvijas Radio atzina partijas biedrs Jānis Iesalnieks.

"Tāpat kā līdz šim arī šoreiz "Nacionālā apvienība" paudīs atbalstu Egila Levita kandidatūrai prezidenta amatā. Ir izskanējis atbalsts no citu partiju deputātiem, taču uzvārdus sauksim tad, kad būs paraksti zem pieteikuma," sacīja Iesalnieks. Atbildot uz jautājumu par partijām, kuras paudušas pozitīvu attieksmi pret Eiropas Tiesas tiesneša kandidatūru valsts pirmās amatpersonas amatam, Isalnieks norādīja, ka izskanējis Ringolda Baloža (NSL) vārds, kā arī vairāki deputāti no partijas "Vienotība" solījuši atbalstu.

Savukārt, komentējot partijas "Vienotība" iepriekš teikto par savu atbalstu Zaļo un zemnieku savienības virzītajam Valsts prezidenta amata kandidātam, aizsardzības ministram Raimondam Vējonim, Isalnieks lakoniski norādīja, ka, viņaprāt, ""Vienotība" nav tik vienota kā šīs partijas nosaukums". Turklāt drīzumā, iespējams, oficiālais NA virzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Levits "varētu būt ieguvējs", norādīja NA pārstāvis.

Runājot par diskusijām NA iekšienē par Levita kandidatūru amatam, Iesalnieks sacīja, ka līdz šim ne no viena NA deputāta nav izskanējuši argumenti pret Levitu vai šaubas par šo izvēli. Toties attiecībā uz ZZS virzīto Vējoni, Iesalnieks norādīja, ka valsts patlaban nevar palikt bez aizsardzības ministra. Viņš sacīja, ka Vējonis "ir cienījams un labi darbojies aizsardzības ministra amatā, kur viņam vajadzētu arī palikt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!