Foto: LETA
Nacionālās apvienības "VL-TB/LNNK" (NA) Jūrmalas nodaļas valde izteikusi neuzticību Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) un nākamajā domes sēdē aicinās deputātus lemt par viņa atstādināšanu no amata, kā arī jauna Jūrmalas domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, portālu "Delfi" informēja apvienība.

NA Jūrmalas nodaļa arī nolēmusi vērsties ar sūdzību pret Truksni Administratīvajā tiesā, jo nav saņēmusi atbildes uz Jūrmalas domes vadītājam adresētajiem iesniegumiem.

Tāpat apvienības Jūrmalas nodaļa sūdzēsies arī Korupcijas novēršanas apkarošanas birojā (KNAB), lai pārbaudītu 26. februārī pieņemtā lēmuma par telpu Muižas ielā Jūrmalā nodošanu uz pieciem gadiem bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Sidegunde" pamatotību.

Kā skaidroja NA Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs, kopš 2013. gada pašvaldību vēlēšanām, kad par Jūrmalas domes priekšsēdētāju kļuva Truksnis, NA Jūrmalas nodaļai un pilsētas vadītājam tā arī nav izdevies izveidot savstarpēju sadarbību.

Tam esot vairāki apliecinājumi, norāda NA Jūrmalas nodaļa, minot, ka pērn "Jūrmalas dome apstiprināja jaunu Jūrmalas zīmolu, pret ko iebilda gan Jūrmalas mākslinieki, gan NA Jūrmalas nodaļa, kura īsā laikā savāca vairākus tūkstošus iedzīvotāju parakstu secinot, ka aptaujāto jūrmalnieku nospiedošais vairākums ir pret jauno zīmolu. Tas netika ņemts vērā."

Ņemot vērā, ka KNAB jau pērn konstatējis plašu līdzekļu izšķērdēšanu, kā arī pēdējo dienu notikumus, NA Jūrmalas nodaļas valde ir nolēmusi neatbalstīt Truksni Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatā.

NA pārstāvji aicinās arī citus pašvaldības deputātus izteikt neuzticību Truksnim un lemt par viņa atstādināšanu no Jūrmalas domes priekšsēdētāja amata, viņa vietā ievēlot jaunu.

Jūrmalas pašvaldībā ir viena ievēlēta deputāte no NA – Gunta Liepiņa.

Truksnim (ZZS) būtu jāatkāpjas no mēra amata – tas ir viņa politiskais pienākums, portālam "Delfi" pauda arī domes deputāts Mārtiņš Stulpiņš ("Tev, Jūrmalai").

Stulpiņš uzsvēra, ka Truksnim jāatkāpjas arī tādēļ, lai nenomelnotu savu partiju.

Taujāts par to, vai viņa politiskais spēks ir spriedis par neuzticības izteikšanu pilsētas mēram, Stulpiņš, pastāstīja, ka jau trešdien par šo jautājumu runāts, taču, lai rosinātu neuzticības izteikšanu nepieciešamas piecu deputātu balsis, ko savākt nav izdevies, jo neuzticības izteikšanu atbalstījuši četri deputāti: Juris Visockis ("Vienotība"), Arnis Ābelīte ("Tev, Jūrmalai"), Liepiņa ("VL-TB/LNNK") un pats Stulpiņš.

Jau ziņots, ka KNAB Truksnim piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

KNAB Truksni ceturtdienas rītā atbrīvojis, bet viņam piemērots drošības līdzeklis – aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām. Viņam nav aizliegts ieņemt amatu Jūrmalas domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!