Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis uzskata, ka starptautiskās šķīrējtiesas procesā starp Latvijas valsti un SIA "Lattelekom" akcionāru - konsorciju "Tilts Communications" (TC) advokātiem samaksātie līdzekļi ir samērojami ar procesa prasījumu summu un Latvijas puses pretprasības summu, un pauda viedokli, ka ekonomikas ministra Aigara Kalvīša lēmums kalpojis Tautas partijas (TP) sabiedrisko attiecību interesēm.
Sarunā ar aģentūru LETA Naglis atzina, ka TC prasījuma summa un Latvijas puses pretprasības summa kopumā veido ap 1 miljardu ASV dolāru. Līdz ar to ekspertiem, kas sagatavo Latvijas puses aizstāvību, samaksātie līdzekļi nav mazi. Arī tiesu prakse paredzot, ka advokātiem tiekot maksāts noteikts procents no prasījuma summas.

Komentējot Tautas partijas līdera Andra Šķēles izteikumu, ka advokātu birojam "Clifford Chance" par Latvijas pārstāvēšanu "Lattelekom" lietā bez valdības locekļu ziņas ir samaksātas neadekvāti lielas summas, Naglis norādīja, ka Šķēlem kā uzņēmējam būtu jāsaprot: lai sagatavotu un noturētu aizstāvību lietā, kur prasījumu kopējā summa ir ap 1 miljardu ASV dolāru, advokātiem ir attiecīgi arī jāmaksā.

Ministru prezidents Andris Bērziņš intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra, ka Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoram Jānim Naglim būs jāatskaitās par katru izlietoto latu.

Vienlaikus Bērziņš norādīja arī uz to, ka nolīgtie advokāti ir augsta līmeņa speciālisti un Lielbritānijā šāda līmeņa advokātu vidējā darba samaksa ir ap 386 sterliņu mārciņām stundā.

Ja, veicot dienesta izmeklēšanu, atklāsies, ka Naglis būs veicis pārskaitījumus, kurus nebūs akceptējusi darba grupa, Naglim amats būs jāatstāj, atzina Bērziņš. Viņš noliedza, ka Nagļa atlaišana varētu nozīmēt arī valdības krišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!