Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis šodien ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim iesniedzis detalizētu informāciju par PA veiktajiem maksājumiem starptautiskās šķīrējtiesas procesā starp Latvijas valsti un SIA "Lattelekom" akcionāru - konsorciju "Tilts Communications".
Kā informēja PA Ārējo sakaru grupas speciālists Jānis Bunte, Nagļa iesniegtajā dokumentu paketē ietilpst gan rēķini, gan citi maksājumu dokumenti, kas saistīti ar tiesvedības procesā veiktajiem norēķiniem. Kā norādījis Naglis, "ir atšifrēts katrs santīms un penss". Naglis dokumentus ministram iesniedzis personīgi, lai nekavētu Kalvīša vakar uzsākto dienesta izmeklēšanu par PA darbībām saistībā ar tiesvedību "Lattelekom" lietā.

Kā norādīja Bunte, iesniegto dokumentu paketē ir 1078 lappuses, kas esot ievērojami vairāk nekā nākamā gada valsts budžeta likumprojekta paketē, kas iesniegta izskatīšanai Saeimā. Jau ziņots, ka vakar ekonomikas ministrs izdeva vairākus rīkojumus, tostarp apturot Nagļa tiesības parakstīt finansu dokumentus. Ar Kalvīša rīkojumu uzsākta dienesta izmeklēšana par PA darbībām saistībā ar tiesvedību "Lattelekom" lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!