Foto: LETA
Sākot ar brīvdienām, gaisa temperatūra Latvijā kļūs arvien zemāka un nākamās nedēļas sākumā tā austrumu rajonos naktī jau var noslīdēt līdz mīnus 25 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien gaisa temperatūra dienā būs no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, bet piekrastē - no plus 2 līdz mīnus 2 grādiem, savukārt svētdien dienas laikā tā vēl vairāk pazemināsies, sasniedzot no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem, bet austrumu rajonos pat mīnus 12 grādus.

Gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies arī nakts stundās, kad tā būs no mīnus 14 līdz mīnus 19 grādiem, rietumu rajonos no mīnus 8 līdz mīnus 13 grādiem, savukārt otrdien austrumu rajonos gaisa temperatūra naktī sasniegs pat mīnus 19, mīnus 25 grādus, bet dienas laikā gaisa temperatūra gaidāma no mīnus 12 līdz mīnus 17 grādiem, vien piekrastē būs siltāk.

Turpmāk Latvijā praktiski katru dienu dažviet nedaudz snigs.

Rīt sinoptiķi prognozē lielākoties mākoņainu laiku, vien Kurzemē un austrumu rajonos debesis brīžiem skaidrosies. Vietām nedaudz īslaicīgi snigs un pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, austrumu rajonos dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra dienā būs no mīnus 3 līdz plus 1 grādam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!