Foto: F64
Nākamgad ar īpašu pasākumu kopumu atzīmēs Latvijas Tautas frontes (LTF) dibināšanas 25. gadskārtu, informē Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

1988. gada 8. un 9. oktobrī notika LTF dibināšanas kongress, kas aizsāka tautas kustību ar izšķirošu lomu valsts neatkarības atjaunošanā. 2013. gada oktobrī un novembrī plānoti pasākumi visā Latvijā un starptautiskā vidē, lai atgādinātu par cilvēkiem, kas līdzdarbojās Tautas frontes kustībā, kā arī jauniešu auditorijai stāstītu un veidotu izpratni par izcilu brīdi Latvijas vēsturē.

Pasākumu ietvaros paredzēts veidot mūsdienīgu ekspozīciju Latvijas Tautas frontes muzejā, organizēt konkursus un aktivitātes skolu jauniešiem, kā arī starptautiskā mērogā komunicēt Latvijas neatkarības kustības vēsturi un sasaisti ar līdzīgām kustībām Austrumeiropā. Plānots īstenot aktivitātes sociālajos tīklos, lai ar interaktīviem materiāliem uzrunātu jauniešu auditoriju. Sadarbojoties muzejiem, valsts iestādēm, Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio tiks veidotas izstādes par Latvijas Tautas frontes vēsturi un laikmeta liecībām, kā arī izstrādāti foto, video un audio materiāli, kas būs pieejami muzejos un pilsētvidē Rīgā, reģionu pilsētās, kā arī citviet Eiropā.

Trešdien jau otro reizi sanāca Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25. gadskārtas pasākumu organizēšanas darba grupa, kuras sastāvā darbojas Valsts prezidenta kancelejas, Ministru prezidenta biroja, Kultūras un Ārlietu ministriju, Latvija Institūta, Latvijas pašvaldību savienības pārstāvi, Rīgas Domes, Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Tautas frontes muzeja un 4. maija Deklarācijas kluba pārstāvji. Darba grupa Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā tika izveidota 29. augustā. Tās uzdevums ir izstrādāt un koordinēt valsts institūciju, pašvaldību un nevalstiskā sektora organizēto pasākumu īstenošanu.

LTF 20 gadu svinību fotoreportāža


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!