Foto: F64
Pagriežot pulksteņa rādītāju par vienu stundu uz priekšu, naktī uz svētdienu, 29.martu, Latvijā notiks pāreja uz vasaras laiku, portāls "Delfi" uzzināja Eiropas Parlamenta mājaslapā.

Pulksteņa rādītāji par vienu stundu uz priekšu jāpagriež naktī uz svētdienu, pulksten 3:00. Savukārt pāreja atpakaļ no vasaras laika notiks 25.oktobrī pulksten 4:00. Tad laikrāžu rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu atpakaļ.

Ierasts, ka pāreja uz vasaras laiku notiek marta pēdējā svētdienā, pagriežot pulksteņa rādītājus par stundu uz priekšu. Tas darīts ar mērķi pielāgoties vasaras dienu gaišajām stundām. Mājaslpā publicētā informācija norāda, ka pāreja uz vasaras laiku ļauj pilnvērtīgāk izmantot gaišos vasaras vakarus. Vienlaikus daži eksperti uzskata, ka laika maiņa var radīt veselības problēmas un norāda, ka ietaupījums uz elektroenerģiju ir salīdzinoši neliels.

Eiropā Vācija un Austroungārija bija pirmās, kas pirms gadsimta sāka pāriešanu uz vasaras laiku, lai ietaupītu kurināmo karam. Lielākā daļa Eiropas Kopienas valstu vasaras laiku pieņēma 20.gadsimta 70.gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!