Foto: Saeimas administrācija

Ceturtdien Latvijā ierodas 150 NATO gaisa desantnieki. Pēc karavīru ierašanās turpināsies sarunas par viņu skaita papildināšanu Latvijā, intervijā Latvijas Radio norādīja Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Pašlaik NATO karavīru uzturēšanās termiņš Latvijā neesot noteikts, jo sarunas vēl turpināsies. Tomēr mācības būšot ilgstošas un viņi Latvijā uzturēsies vismaz vairākus mēnešus, intervijā minēja Vējonis.

Vējonis intervijā atzina, ka šis esot tikai īstermiņa risinājums un ilgākā laikā sadarbība kļūs intensīvāka, jo īpaši, ja pasliktināsies situācija Ukrainā.

Jau ziņots, ka, lai piedalītos militārajās mācībās, Latvijā šodien ierodas 150 ASV karavīri. Latvijā ieradīsies ASV gaisa desanta rota no ASV armijas Eiropā 173.kājnieku brigādes kaujas vienības.

Jaunās apmācības ir daļa no ASV kājnieku apmācību paplašinātā aktivitāšu klāsta Baltijā un Polijā, kas notiks tuvāko mēnešu laikā. Lai piedalītos līdzīgās mācībās, viena rota vakar ieradās Polijā, un drīzumā papildu rotas ieradīsies Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!