Foto: Reuters/Scanpix
Patlaban Ārlietu ministrijai (ĀM) nav informācijas par sprādzienā Sanktpēterburgā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, informē ministrijā.

Ministrija uztur kontaktus ar Latvijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā, lai gūtu jaunāko informāciju par notikušo.

Ārlietu ministrija pauž satraukumu saistībā ar Sanktpēterburgas metro notikušajiem sprādzieniem. Ministrija izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Tikmēr sociālajā tīklā "Twitter" ĀM aicina valstspiederīgos, kas atrodas Sanktpēterburgā, sazināties ar tuviniekiem, paziņojot, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Ministrijā skaidroja, ka konsulārās palīdzības nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji var sazināties ar speciālistiem Sanktpēterburgā, zvanot pa tālruni + 7 (921) 961 62 11, vai konsulārajam dežurantam Rīgā + 371 26 33 77 11.

Kā ziņots, vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti vismaz desmit cilvēki, aģentūrai TASS pavēstījis avots Krievijas tiesībsargāšanas iestādēs.

Avots piebildis, ka saskaņā ar sākotnējām ziņām sprādzienā vismaz 20 cilvēki guvuši ievainojumus.

Tikmēr radiostacija "Eho Moskvi" ziņo, ka saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām.

Radiostacija vēsta, ka kopumā jau slēgtas astoņas Sanktpēterburgas metro stacijas.

Saskaņā ar sākotnējām ziņām metro eksplodējis vismaz viens pašizgatavots spridzeklis

Šobrīd Sanktpēterburgā uzturas Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš ieradies uz prokremliskās organizācijas Viskrievijas Tautas fronte kongresu.

Vēlāk viņam pirmdien Krievijas otrajā lielākajā pilsētā paredzēta arī tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!