Foto: LETA
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) paziņojums liecina, ka sestdien pēcpusdienā meklētais kaitbordists, kas it kā esot ticis iepūsts jūrā pie Bolderājas, atrasts krastā.

Līdz ar to NBS meklēšanas darbi pulksten 18:04 ir pārtraukti.

Valsts policijas (VP) pārstāve Diāna Lūkina portālam "Delfi" atklājusi, ka divi liecinieki redzējuši kaitbordistu dzīvu un veselu stāvam krastā ar salauztu buru. Tiek pieļauts, ka kāds cilvēks redzējis jūrā iemesto buru un uzskatījis, ka jūrā atradies arī cilvēks.

Lūkina atzinusi, ka sākotnējā informācija liecināja, ka kaitbordistam ir sabojāta bura, un viņš atrodas krastā. Dienas gaitā policijas iepriekš izplatīto informāciju, ka kaitbordists atrasts dzīvs, viņa tomēr nav varējusi ne apstiprināt, ne noliegt.

NBS paziņojums liecina, ka kaitbordista meklēšanā tika iesaistīts arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17".

Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) sestdien plkst.15.06 saņēmis zvanu, ka pie Bolderājas kaitbordists nespēj pacelt pūķi un tiek pūsts Saulkrastu virzienā, informēja Nacionālie Bruņotie spēki (NBS). MRCC Riga nekavējoties norīkoja kuģi cilvēka meklēšanai.

Lūkina norādīja, ka informācija par kaitbordista iepūšanu jūrā tomēr neesot apstiprinājusies un viņš atrodas krastā. Kaitbordistam bijušas problēmas ar kaitborda buru.

Glābt kaitbordistu jūrā devās Jūras spēku flotiles kuģis "K-06 Gaisma". Gatavībā atradās arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Jau vēstīts, ka šogad pie Kolkas raga bojā gājis kaitbordists Renārs Mileika, kuru vējš iepūta jūrā. Viņš patstāvīgi nav spējis tikt krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!