Foto: DELFI
Saeimas prezidijs pirmdien noraidīja neatkarīgo deputātu grupas lūgumu piešķirt papildus štata vietu sešu atšķēlušos deputātu vajadzībām.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) prezidija sēdē norādīja, ka šis lūgums nav atbalstāms, jo neatkarīgo deputātu grupa nevar izveidot savu frakciju, līdz ar to nevar runāt arī par kādām palīgu štata vietām.

11.Saeimas neatkarīgie deputāti, tā saucamais "Olšteina sešinieks, bija iesnieguši prezidijam lūgumu piešķirt vienu štata vienību. Viņi norāda, ka, lai "sekmīgāk veiktu savas ikdienas funkcijas, ir apvienojušies Neatkarīgo deputātu grupā". Tomēr mērķus, kam šī štata vieta vajadzīga, deputāti nav norādījuši.

Saeimā pārstāvēto politisko spēku frakcijām ir vairākas algotas konsultantu vietas, to skaits frakcijām svārstās no trīs līdz sešiem.

Jau ziņots, ka dienu pirms 11.Saeimas sanākšanas seši no Zatlera Reformu partijas (ZRP) ievēlētie deputāti Klāva Olšteina vadībā atšķēlās no ZRP, un vēlāk izveidoja neatkarīgo deputātu grupu. Iepriekš izveidotajai ZRP, "Vienotības" un Nacionālās apvienības veidotajai koalīcijai kopumā 11.Saeimā bija 56 balsis no 100, taču "Olšteina sešinieka" aiziešana atņēma koalīcijai vairākumu Saeimā.

Lai gan Olšteina grupa parakstīja dokumentus par atbalstu "reformu un tiesiskuma koalīcijai" un Dombrovska valdībai, tomēr Valsts prezidents Andris Bērziņš apšaubīja viņu uzticamību un aicināja meklēt citu koalīcijas modeli, kam būtu stabilāks vairākums, taču tas neizdevās un Dombrovska valdības koalīciju veido ZRP, "Vienotība" un Nacionālā apvienība un "Olšteina sešinieks".

Patlaban neatkarīgo deputātu grupa izveidojusi arī biedrību "Brīvie demokrāti" Elīnas Siliņas vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!