Foto: Shutterstock
No gada sākuma nedaudz mazinājies to reģistrēto bezdarbnieku skaits, kuri ir ieguvuši augstāko izglītību, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija.

Janvāra beigās NVA bija reģistrēti 19 725 bezdarbnieki ar augstāko izglītību, savukārt marta beigās - 18 990 bezdarbnieki. Bezdarbnieku ar augstāko izglītību īpatsvars marta beigās bija 11,6%, un salīdzinājumā ar janvāra datiem tas samazinājies par 0,4%.

Visvairāk - 16,4% - bezdarbnieku ar augstāko izglītību ir inženieri, tostarp būvinženieri, elektroinženieri, mehānikas, elektronikas speciālisti un citi, 15,5% ir ekonomisti, 10,2% - skolotāji, 7,4% - direktori vai vadītāji, 5,2% - juristi, 4,4% - speciālisti, tostarp sabiedrisko attiecību, personāla, loģistikas, vides aizsardzības, dizaina, banku speciālisti un citi.

Lielākā daļa - 69,6% no bezdarbniekiem ar augstāko izglītību - ir sievietes, tomēr salīdzinājumā ar janvāra beigām sieviešu īpatsvars samazinājies par 0,4%.

Kopumā visvairāk bezdarbnieku - 36,2% - ir ieguvuši profesionālo izglītību, 28% bezdarbnieku ir vidējā vispārējā izglītība, 20,6% ir pamatizglītība.

Kā ziņots, martā un aprīlī bezdarba līmenis nedaudz samazinājies un ir 14,2%, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras operatīvie dati.

Janvārī un februārī reģistrētā bezdarba līmenis bija 14,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, bet martā - 14,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!