Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) lūdz abām žurnālistu organizācijām un televīziju programmas veidotājiem izvērtēt, cik ētiski bijis Latvijas Televīzijas (LTV) un TV3 7.jūnija ziņu raidījumos demonstrēt Vanšu tiltā uzkāpušā pašnāvnieka lēciena brīdi, portālu "Delfi" informēja padomē.

NEPLP ceturtdien izskatīja abu televīziju ziņu raidījumos demonstrētos sižetus un norādījusi - tā kā tajos saskatāmas profesionālās ētikas pārkāpumu pazīmes, nolemts aicināt LTV Programmu padomi izvērtēt šo pašnāvības atainošanu "Panorāma" sižetā atbilstoši vispārpieņemtajiem žurnālistu profesionālās ētikas principiem pašnāvību atspoguļošanā un LTV Rīcības kodeksam.

Tāpat padome aicinās izvērtēt pašnāvības atspoguļošanu LTV un TV3 ziņu sižetos Latvijas Žurnālistu asociācijai un Latvijas Žurnālistu savienībai.


Jau ziņots, ka ceturtdien pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpies vīrietis, kurš pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.

Lai atslēgtu Vanšu tilta pilona durvis un nokļūtu līdz vīrietim pilona durvjuatslēgu atbildīgie dienesti meklējuši novēloti un pa aplinkus ceļiem.

Dienesti skaidroja, ka policijas psihologs laicīgi netika pie Vanšu tiltā uzkāpušā un vēlāk nolēkušā vīrieša, lai atrunātu viņu no pašnāvības, jo nav bijusi pieejama Vanšu tilta durvju atslēga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!