Foto: F64

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Monitoringa centrs šā gada pirmajos trīs mēnešos konstatējis septiņus dažāda veida pārkāpumus Latvijas radio un televīzijas (TV) raidījumos.

Kā liecina informācija NEPLP mājaslapā, padome šodien sēdē apstiprināja Monitoringa centra atskaiti par darbu 2017.gada pirmajā ceturksnī, kā arī apstiprināja tā darbības plānu šā gada otrajam ceturksnim.

NEPLP Monitoringa centrs šā gada pirmajos trīs mēnešos veicis radio un televīzijas raidījumu monitoringu kopumā 1506 stundu apjomā, sagatavojot 96 pārbaudes un monitoringa ziņojumus. Šajā laikā konstatēti septiņi dažāda veida pārkāpumi, tostarp administratīvie un reklāmas.

Monitoringa centrs no 2017.gada pirmajā ceturksnī konstatētajiem pārkāpumiem izteicis mutvārdu aizrādījumu Latvijas Radio par programmas veidošanas vispārīgo noteikumu pārkāpumu. Tāpat mutvārdu aizrādījums izteikts televīzijas kanālam "RīgaTV24" par reklāmas apjoma pārkāpumu. Savukārt "Radio SWH Plus" centrs piemērojis naudas sodu 1500 eiro apmērā par reklāmas apjoma pārkāpumu.

NEPLP Monitoringa centrs 2017.gada pirmajā ceturksnī turpināja veikt arī Krievijas Federācijā veidotu programmu pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!