Foto: Shutterstock

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izvērtēs, vai "Pirmajā Baltijas kanālā" (PBK) 31. janvārī ēterā redzamajā raidījumā "Pustj govorjat" ("Lai runā!"), kurā tika apspriesta kādas jaunietes Krievijā izvarošana, nav bijuši pārkāpumi, teica NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Berga pastāstīja, ka NEPLP izvērtēs LTV žurnālista Gunta Bojāra mikroblogošanas vietnē "Twitter" pausto aicinājumu NEPLP izvērtēt PBK rīcību raidījumā "Pustj govorjat", publiski izrādot un pratinot vairākkārt izvarotu nepilngadīgu meiteni.


"Esam saņēmuši sūdzību, kas nodota NEPLP Monitoringa centram, kurš tālāk to izvērtēs," teica Berga, norādot, ka nav iespējams pateikt, kad būs pieejams Monitoringa centra izvērtējums.

PBK Mārketinga vadītāja Sindija Frīdenberga norādīja, ka PBK patlaban nekomentēs "publiskajā telpā izskanējušās spekulācijas attiecībā uz raidījumu "Lai runā!"".

Vienlaikus viņa norādīja, ka raidījuma mērķis ir aktualizēt sabiedrībā sociālas problēmas un raisīt diskusijas sabiedrībā. "Raidījums ikdienas atklāj dažādas sociālas tēmas un aktualizē sociālas problēmas, kuras izmeklē profesionāla komanda un vērš sabiedrības uzmanību uz tām, izvērš diskusijas. Absolūtas patiesības šeit nav, viss tiek atstāts skatītāju un veselā saprāta ziņā," sacīja Frīdenberga.

PBK 31. janvārī ēterā redzamajā raidījuma "Pustj govorjat" tika apspriesta kādas jaunietes izvarošana ballītē Krievijā. Raidījums internetā izraisīja plašas diskusijas, tostarp par to, vai līdz ar tā pārraidīšanu nav pieļauti ētikas pārkāpumi. 20. februārī PBK demonstrēja vēl vienu notikumam veltītu raidījumu. Trešais un noslēdzošais notikumam veltītais raidījums paredzēts šodien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!