Foto: DELFI
Pagaidām no laikraksta "Diena" aizgājušie žurnālisti kā komunikācijas kanālu ar sabiedrību plāno izmantot blogu "citadiena.wordpress.com", taču nākotnē neizslēdz iespēju veidot jaunu masu mediju, informēja bijusī izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Kā skaidroja Ločmele, blogs tika izveidots kā "ātrais informācijas kanāls" gadījumam, ja "paliekam bez "Dienas"" jau šā gada septembrī. Ločemle stāstīja, ka blogs veidots laikā, kad sācies konflikts ar AS "Diena" valdes priekšsēdētāju Aleksandru Tralmaku. Turklāt Ločmelei jau tad bija radušās bažas par to, ka no laikraksta nāksies aiziet, jo "vakardienas mēģinājums tikt no manis vaļā nebija pirmais", izteicās bijusī "Dienas mediju" redaktore.

No laikraksta ir aizgājuši talantīgi žurnālisti, kuri blogā turpinās darboties un rakstīt, lai lasītāji informāciju varētu saņemt no pirmavota, taču tas nebūs nopietns medijs, jo par nopietna mēdija tapšanu žurnālisti ideju neizslēdz, stāstīja Ločmele, tajā pat laikā uzsverot, ka šobrīd vēlas atpūsties, jo daudz enerģijas un spēka tika ielikts, lai glābtu situāciju "Dienā" un cīnītos par godīgumu.

"Man ir kauns to cilvēku vietā, kuri ar mums tā izrīkojās un neļāva pēc aiziešanas vairs pat redakcijā sarunāties ar citiem kolēģiem," sacīja Ločmele.

Jau ziņots, ka izdevniecības "Dienas mediji" galvenā redaktore Nellija Ločmele un laikraksta "Diena" galvenā redaktore Anita Brauna vakar iesniegušas atlūgumu un pamet laikrakstu "Diena". Atlūgums iesniegts AS "Diena" valdes priekšsēdētājam Aleksandram Tralmakam.

Pēc Braunas teiktā, viņas nekavējoties lūgtas atstāt redakcijas telpas un viņām aizliegts kontaktēties ar darbiniekiem.

Žurnāliste Gunta Sloga pastāstīja, ka laikraksta līdzšinējā vadība atlūgumus iesniegusi tikšanās laikā ar Tralmaku.

Laikraksta darbinieku sašutumu rosinājis veids, kā virzījušies notikumi - Tralmaks paziņojis, ka Braunai, Ločmelei un Raudsepam redakcija nekavējoties jāpamet un, ejot prom, apsardze pārbaudījusi viņu personīgās mantas.

Tralmaks jau iepriekš bija izšķīries par laikraksta vadības maiņu, par ko liecina tas, ka uz pēcpusdienu bija sarunāta apsardze.

AS "Diena" vadītājs neesot slēpis, ka minētie trīs darbinieki jebkurā gadījumā tiktu atlaisti, ja nebūtu aizgājuši paši, jo ar viņiem neesot iespējams sastrādāties vērstās pretdarbības dēļ.

Apsardze vērsusies arī pret fotogrāfu Uldi Briedi, izdzēšot fotogrāfijas, kurās redzams, kā apsardze krata no "Dienas" aizejošo darbinieku mantas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!