Ceturtdienas vakarā labklājības ministrs Andrejs Požarnovs piekritis Nodarbinātības valsts dienesta (NVD) valsts pilnvarnieku ierosinājumam apstiprināt dienesta direktora amatā skandalozo bijušo Valsts kancelejas vadītāju Alvi Vītolu.
Jaunos darba pienākumus Vītols sāks pildīt jau no nākamās nedēļas.

Požarnovs uzskata, ka Vītols spēs veiksmīgi tikt galā ar jaunajiem darba pienākumiem, jo ir pierādījis savu profesionalitāti citās darba vietās.

Ministrs neuzskata, ka Vītola darbību varētu traucēt viņa pagātne un saistība ar skandalozo valdības pirts lietu. Ministrs uzsvēra, ka šajā lietā netika ierosināta krimināllieta un Vītols Valsts kancelejā sāka strādāt tikai pēc tam, kad pirts būvniecība jau bija uzsākta.

"Es uzskatu, ka viss šajā lietā bija jau saplānots un izdarīts, pirms Vītols sāka strādāt kancelejā. Viņa atstādināšana bija vairāk politisks lēmums," sacīja Požarnovs.

Pēc Požarnova domām, ja pirts lietā būtu konstatēti kādi nopietni pārkāpumi no Vītola puses, būtu ierosināta krimināllieta. Viņš uzsvēra, ka šos aspektus ir vērtējuši arī valsts pilnvarnieki un Labklājības ministrijas komisija, kas Vītolu par piemērotāko kandidātu šim amatam izvēlējās no 14 pretendentu vidus.

Jau ziņots, ka bijušo Valsts kancelejas vadītāju Vītolu par nelietderīgu līdzekļu tērēšanu atlaida pēc tam, kad valdības ēkā atklāja izbūvētu pirti un atpūtas kompleksu.

Savukārt iepriekšējais nodarbinātības dienesta direktors amatu zaudēja tāpēc, ka nebija spējīgs nodrošināt pietiekamu valsts līdzekļu kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!