Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem svētdien pēcpusdienā izdevies pilnībā likvidēt ugunsgrēku trīsstāvu ēkā Vecrīgā, Jēkaba ielā 24, informē VUGD. Cilvēki nav cietuši.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks neapsaimniekotajā trīsstāvu ēkā ar mansardu Vecrīgā, Jēkaba ielā 24, izcēlās svētdien no rīta ap plkst.5.

Kā iepriekš informēja VUGD preses pārstāve Inese Veisa, kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, ēka degusi ar atklātu liesmu 350 kvadrātmetru platībā. Tika evakuēti 35 cilvēki no līdzās degošajai ēkai esošā nama Jēkaba ielā 26 - 28. Bija aizdedzies arī šīs ēkas jumts 10 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka iemeslus joprojām noskaidro.

Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane sacīja, ka blakus esošo ēku iedzīvotāji evakuēti tikai uz ugunsgrēka dzēšanas laiku, bet pēc tam varējuši atgriezties savās mājvietās.

Ziņu arhīvs liecina, ka šajā vietā pirms dažiem gadiem SIA "Linstow J24" (tagad - SIA "Jēkaba parks") plānoja būvēt viesnīcu, bet nesaņēma atļauju no pieminekļu sargiem un arhitektiem.

Kopš šā gada pavasara SIA "Jēkaba parks" iecelts maksātnespējas administrators, liecina "firmas.lv" informācija. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 100 latu. Puse kompānijas pieder Jurim Vanagam, 30% - Ivaram Lišmanim, bet 20% - Voldemāram Sprūžam.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs pastāstīja, ka nākamās nedēļas sākumā plāno apmeklēt graustu kopā ar uzņēmuma administratoru un Būvvaldes pārstāvjiem, lai novērtētu situāciju un spriestu par tālāko rīcību.

Burovs skaidroja, ka ēkai iepriekš ir veikti konservācijas darbi. Visticamāk, īpašniekiem tiks uzdots sakārtot ēkas fasādi - uzlikt sietu un dekoratīvo pārsegu.

"Shēma ir zināma, - ja īpašnieks pats nedarīs, šos darbus veiks pašvaldība un izdevumus piedzīs no grausta īpašnieka," teica Burovs.

Jau ziņots, ka pašvaldība uzdeva īpašniekiem sakārtot slaveno graustu Marijas ielā 6, kas arī tika izdarīts. Pašlaik pašvaldība uzdevusi īpašniekiem sakārtot vēl vairākus graustus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!