Foto: LETA
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) izplatījusi paziņojumu, kurā nosoda drošības dienesta rīcību piektdien, 10.aprīlī, kad no Valsts kancelejas telpām Ministru kabinetā (MK) esot izraidīta valdībā akreditēta žurnāla "Ir" žurnāliste Indra Sprance. Valsts kanceleja izteiktos pārmetumus noraida.

LŽA uzskata, ka labas valsts pārvaldības principiem neatbilst Valsts kancelejas ierēdņu – direktores Elitas Dreimanes un viņas palīga Ivara Mēkona - izvairīšanās atbildēt uz žurnālistes jautājumiem.

"Žurnāliste bija ieradusies klātienē, lai saņemtu atbildes uz jautājumiem, uz kuriem valsts ierēdņi ilgstoši atsakās atbildēt. Izmantojot ieganstu, ka ES prezidentūras laikā valdības ēkā noteiktas dažādas drošības zonas, tika iesaistīta apsardze, liekot šķēršļus žurnālista darbam – medija pārstāve tika izraidīta no Valsts kancelejas telpām, " Sprances notikušā izklāstu paziņojumā medijiem pārstāsta LŽA.

Tikmēr Valsts kancelejas preses pārstāvji pauž neizpratni par LŽA pārmetumiem, portālam "Delfi" piebilstot, ka: "Mēs nekad neesam atteikuši informāciju vai palīdzību nevienam žurnālistam, ja tas lūdzis pēc palīdzības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!