Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta otrdien noraidīja Latvijas Pareizticīgo baznīcas Sinodes prasību atzīt īpašumtiesības uz koncertzāli "Ave Sol", portālu "Delfi" informēja AT preses sekretāre Ilze Eida.
Par Rīgas apgabaltiesas spriedumu apelācijas sūdzību iesniedza Rīgas dome, bet apelācijas protestu - Rīgas tiesas apgabala prokuratūra.

Jau ziņots, ka pirmās instances tiesa prasību apmierināja un atzina baznīcas īpašuma tiesības uz nekustamo īpašumu Rīgā, Citadeles ielā 7, kur atrodas koncertzāle "Ave Sol". Tiesa piešķīra baznīcai valdījuma tiesības par šo īpašumu, uzliekot par pienākumu Rīgas domei atbrīvot telpas.

Savukārt Rīgas domes pretprasību par īpašuma tiesību nostiprinājuma ieraksta atjaunošanu apgabaltiesa pagājušajā gadā noraidīja.

Pirmās instances lēmumu pārsūdzēja Rīgas dome. Strīdu par "Ave Sol" jeb Pētera un Pāvila baznīcas ēku Rīgas apgabaltiesa izskatīja atkārtoti, jo par tiesas spriedumu, ar kuru tika atzītas Sinodes tiesības uz strīdus namu, protestu iesniedza Senāta priekšsēdētājs Mārtiņš Dudelis.

AT Senāts lika vēlreiz pārvērtēt spriedumu, ar kuru koncertzāle "Ave Sol" pārgāja Latvijas Pareizticīgo baznīcas īpašumā.

"Delfi" jau rakstīja, ka pērnā gada 18.maijā bijušajai Rīgas domes juristei Ilonai Seipulovai, kuras vārds tika minēts saistībā ar to, ka pašvaldība laikus nepārsūdzēja pērn pieņemto Rīgas apgabaltiesas spriedumu par īpašuma tiesību atzīšanu baznīcai, uzrādīta apsūdzība par bezdarbību šajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!