Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) gatavojas kā prioritātes 2006.gada budžetam nosaukt Nacionālā attīstības plāna izstrādi, mājokļu politiku un valsts atbalsta programmas finansējumu novadu infrastruktūras attīstībai, jo – "ja nebūs šī finansējuma, nebūs arī novadu reformas," tikšanās laikā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) pastāstījis ministrs Māris Kučinskis.
Kučinskis arī izteica cerību, ka par novadu infrastruktūras finansējuma atbalstu tiks panākta pozitīva valdošās koalīcijas Saeimas frakciju vienošanās, informēja LPS.

Ministrs sarunās uzsvēra, ka valsts investīciju projekti par bērnudārziem, dzīvokļiem, kultūras namiem un pašvaldību ceļiem pašvaldībām tagad ir jāiesniedz RAPLM, nevis nozaru ministrijās. Ministrs informēja, ka finansējuma kontrolskaitļi joprojām Valsts investīciju programmai nav nosaukti, taču solīja savu atbalstu tam, lai tiktu finansēti iesāktie pašvaldību projekti, kas finansējumu saņem no Valsts investīciju programmas.

Kučinskis informēja, ka pēc pašlaik iesniegtajām vajadzībām 2006.gadā valsts budžetam veidojas 3,7% liels budžeta deficīts, kuru nāksies samazināt. Valdība kā savas prioritātes 2006.gada budžetam ir nosaukusi NATO prasības, izglītību un medicīnu.

Pavisam LPS un RAPLM sarunu darba kārtībā bija 40 jautājumi. Puses vienojās sarunas turpināt 8.jūnijā .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!