Foto: DELFI

Ogļu terminālī Ventspilī naktī uz svētdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks izcēlies vienā no uzņēmuma "Baltic Coal Terminal" akmeņogļu sekcijām. VUGD norāda, ka Ventspilī situācija ir normalizējusies, lai arī naktī bijis novērojams sadūmojums. VUGD dzēšanas darbos iesaistījis sešas autocisternas un 25 ugunsdzēsējus.

Izsaukumu uz notikuma vietu VUGD saņēmis pulksten 02:44. Degšanas process tiek lokalizēts ar ugunsdzēsības putām un ūdeni.

Savukārt Ventspils pašvaldībā norādīja, ka "Baltic Coal Terminal" sestdien slēgtajā ogļu noliktavā ticis konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. Tika uzsākta uzsilušo ogļu dzesēšana, tās izkliedējot. Savukārt naktī uz svētdienu pulksten 02:44 notika ogļu pašaizdegšanās.

Pašvaldība informē, ka saņemta informācija no gaisa kvalitātes monitoringa posteņiem, ka gaisa kvalitāte Ventspilī ir normas robežās. Tā kā meteoroloģiskie apstākļi ir piesārņojuma izkliedei nelabvēlīgi – ir bezvējš, tad iespējams ilgstošs teritorijas piedūmojums.

Notikuma vietā strādā VUGD, Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils reģionālās vides pārvaldes (Ventspils RVP) eksperti un uzņēmuma darbinieki. Sasaukta arī civilās aizsardzības komisijas sēde.

VVD norāda, ka svētdien virzienā uz jūru pūtīs A/DA vējš, kas Ventspils iedzīvotājiem un viesiem "Baltic Coal" slēgtās noliktavas avārijas sekas liks manīt mazāk. Situāciju notikuma vietā kontrolē VUGD kopā ar "Baltic Coal" darbiniekiem.

Apsekojot teritoriju, VUGD un VVD pārstāvji konstatēja, ka ogļu sakaršanas perēklis uzņēmuma slēgtajā noliktavā pārklāts ar piecus metrus biezu ogļu segumu, kas kavē ogļu atdzesēšanas darbus.

Pašlaik noliktavā pārkrauts un atdzesēts aptuveni trīs metru ogļu slānis. Avārijas seku likvidēšanas darbus plānots pabeigt līdz svētdienas pēcpusdienai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD reaģējis uz 92 izsaukumiem, no kuriem 41 bija saistīts ar ugunsgrēkiem, bet 34 - ar glābšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!