Foto: DELFI

Ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies palīgā divām sievietēm, kas ogojot apmaldījušās Olaines novada mežā, portālu "Delfi" informē VUGD.

Izsaukumu dienests saņēmis pulksten 14.54. Divas 73 un 76 gadus vecas sievietes Olaines novada Olaines pagastā, ogojot mežā, apmaldījušās un sapratušas, ka saviem spēkiem nespēs atrast ceļu ārā no meža.

Izmantojot skaņas signālu, ugunsdzēsēji glābēji norādīja sievietēm ceļu laukā no meža un pēc tam nogādāja viņas līdz tuvējai dzelzceļa stacijai.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, dodoties ogot nepazīstamos mežos, un pirms došanās ne tikai painformēt piederīgos par to, uz kurieni plāno doties un kad būs atpakaļ, bet arī paņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu. Ja, atrodoties mežā, ogotājs saprot, ka nespēs paša spēkiem izkļūt ārā no tā, tad nekavējoties jāzvana glābējiem uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 22 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 10 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!