Foto: DELFI
Partijas "Par dzimto valodu!" valdes loceklis Jevgēņijs Osipovs, kurš bieži izcēlies ar Latvijai nedraudzīgu retoriku, Lāčplēša dienas svētku nedēļā savai meitai liedzis nēsāt piespraudi ar Latvijas karogu, to nodēvējot par "dīvainu, puvušu asiņu krāsā lentīti".

"Mana meita Darja no skolas atnesa sarkanbaltsarkanu figņu. Izrādījās, ka visiem skolniekiem šīs lentītes dalītas Lāčplēša dienā. Un rekomendēts tās nesāt līdz nedēļas beigām. Es aizliedzu savam bērnam piestiprināt pie apģērba dīvaino lentīti puvušu asiņu krāsā, par ko informēti ir arī pedagogi," liecina Osipova ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

"Tomēr, lai galīgi neatrautos no svētkiem, kuru simbols ir būtne ar lāča ausīm, es saviem bērniem atļāvu piespraudes ar Čeburaškas attēlu," turpina ironizēt Osipovs.

Osipovs ir partijas "Par dzimto valodu!" valdes loceklis. Viņš arī ir viens no biedrības "Dzimtā valoda" līderiem, kura 2011. gadā sekmīgi organizēja parakstu vākšanu referenduma ierosināšanai par valsts valodas piešķiršanu krievu valodai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!