Foto: LETA
AS "Rīgas siltums" (RS) padome, ievēlot Rīgas mēra Nila Ušakova (S) padomnieka Ērika Teilāna znotu Jevgeņiju Korolu uzņēmuma valdē, ir rīkojusies atbilstoši likumam un ievēlējusi pieredzējušu, amatam atbilstošu cilvēku, šādu viedokli pauda Ušakovs.

Politiķis apgalvoja, ka Korols iepriekš veiksmīgi strādājis citā pašvaldības uzņēmumā - SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), bet RS būšot atbildīgs "tieši par sadarbību starp uzņēmumu un RS".

Jautāts, kādēļ uz valdes locekļa amatu RS netika rīkots konkurss, Ušakovs vien norādīja, ka RS padome, ievēlot Korolu valdes locekļa amatā, rīkojusies atbilstoši likumam.

Rīgas mērs nekomentēja, vai Korolam šai situācijā līdzēja radinieka Teilāna pazīšanās ar Ušakovu.

Kā ziņots, AS "Rīgas siltums" padomes sēdē 11.novembrī uzņēmuma valdē tika pārvēlēts līdzšinējais valdes loceklis Raivis Elliņš, kā arī no jauna tika ievēlēts valdes loceklis Korols.

Latvijas Radio vēsta, ka par "Rīgas siltuma" valdes locekli ieceltais Korols ir Rīgas mēra Ušakova padomnieka Teilāna znots.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

49% akciju pieder Rīgas domei, 48,995% - Latvijas valstij, AS "Enerģijas risinājumi. RIX" pieder 2% un AS "Latvenergo" - 0,005%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!