Foto: LETA
Rīgas brīvostas valde ceturtdien apstiprinājusi ostas pērnā gada darbības pārskatu un tas nozīmē, ka brīvostas darbiniekiem, tostarp pārvaldniekam Leonīdam Loginovam pienāksies prēmija.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, vēsta, ka Loginovs saņems 48 075 latus lielu prēmiju.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) "Panorāmai" apgalvoja, ka šādas prēmijas izmaksu Loginovam garantē darba līgums. "Var patikt vai nepatikt, bet ir tāda lieta kā darba līgums," teica Rīgas mērs, piebilstot, ka prēmijas neizmaksāšanas gadījumā Rīgas brīvostas pārvaldnieks varētu vērsties tiesā un visticamāk, uzvarētu.

Tiesa gan, šis esot pēdējais gads, kad Rīgas brīvostas pārvaldniekam un citiem ostas darbiniekiem prēmijas pēc darbības pārskata apstiprināšanas pienākas automātiski. Jau 2014. gadā par Loginova un citu prēmēšanu tikšot lemts, balstoties uz jaunajiem principiem.

Pagaidām nav zināms, kādi tieši būs šie principi, kuru izstrādāšanu Rīgas brīvostas valde uzticējusi pašai Rīgas brīvostas pārvaldei. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!